afvallen meetlint en een avocado

Wij gaan in dit artikel bespreken hoe je kunt gaan afvallen en met welke sporten en welke voedingsmiddel kun je hierbij gebruiken. Tegenwoordig zijn veel mensen aan het sporten en afvallen ze letten meer op.

In dit artikel zal je dan ook informatie vinden over gezonde producten die je lichaam stimuleren om blijvend de kilo’s te laten verdwijnen.

Met welke sporten kun je afvallen?

In deze paragraaf bespreken we met welke sporten je succesvol en blijvend kunt afvallen. Zoals je weet zijn mensen weer begonnen met afvallen en gezonder eten dit kan te maken door het coronavirus mensen willen dan toch gezonder doen en weerstand opbouwen.

Verschillende sporten die kunnen helpen met afvallen dat zijn :

Hardlopen
Om simpel te beginnen dan kun je gaan hardlopen buiten in de frisse lucht! Probeer een grote afstand te lopen. Je kunt ervoor kiezen om plekken te kiezen waar veel heuvels zijn. Om meer uitdaging te krijgen voor je spieren.

Touwtjespringen
Dit is heel makkelijk om te doen en je kunt het overal uitvoeren. Probeer altijd eerst op te warmen zodat je geen klachten daarna kunt krijgen. Spring op verschillende soorten tempo. Bijvoorbeeld eerst rustig en dan daarna in een versneld tempo.

Bootcamp
Bij een bootcamp heb je verschillende trainingen en hierbij is de intensiteit zo hoog dat je stofwisseling een enorme opkikker krijgt!

Overige sporten waarbij kracht belangrijk is!

Boksen
Wat mensen niet weten is dat boksen niet alleen met de handen gebeurd. De kracht waarmee je bokst dat komt uiteindelijk uit de core van het lichaam. Ideaal sport en training om af te vallen.

Krachttraining
Heel veel mensen onderschatten de kracht van krachttraining en doen alleen maar cardio. Maar het is gebleken dat je met krachttraining je stofwisseling versnelt en een boost geeft en dat is goed om af te vallen.

Interval trainingen
Bij intervaltrainingen is het de bedoeling om je hartslag te verhogen en te verlagen. Hier door verbrand je heel veel calorieën en krijgt je metabolisme een boost.

Crossfit
Crossfit is ook goed om af te vallen er is wel een ‘maar’ bij crossfit moet je niet te diep gaan en weten wat je wel en niet kunt dit voorkomt ernstige blessures.

Zwemmen
Bij het zwemmen gebruik je natuurlijk bijna al je spieren dat is heel goed om af te vallen.

zwemmen afvallen

Yoga
Veel mensen weten het niet maar yoga kun je ook gebruiken om af te vallen doordat je heel je lichaam gebruikt voor de oefeningen. En het is niet alleen voor je fysieke gesteld maar ook je mentale gezondheid word er beter van.


Afvallen met gezonde voeding!

Met het veranderen van je eetpatroon naar gezondere voeding zal je zien dat je sneller resultaat zal gaan zien met het combineren van sport en voeding.

Hierbij een aantal tips voor gezonde voeding.
Je kunt meer groente en fruit eten daar zitten vezels wat er zorgt voor dat je goed en langer verzadigd ben.

Noten daar moet je de ongezouten van eten het beste is om 15 gram noten per dag te eten.

En qua drank is het belangrijk dat je zo min mogelijk frisdrank drinkt hier zit veel suiker en zorgt er voor dat je na het drinken van frisdrank gelijk meer trek hebt in nog een glas frisdrank. Om dat te voorkomen kun je beter water drinken het maakt niet uit koud of warm water, maar wat ik zelf heb gemerkt is dat als je warm water drinkt je sneller verzadigd zult zijn voor een langere tijd dan bij frisdrank.

Eet minder zout!

Afvallen gezonde voeding

Afvallen met accupunctuur?

Je ziet op het internet dat veel mensen dit hebben gedaan. Nu ben ik op onderzoek uit gegaan en ben ik tegengekomen dat het accupunctuur gedeelte gecombineerd met een streng dieet komt. Dus als je alleen het dieet streng zou volgen dan val je ook wel af accupunctuur is dan niet nodig.

Wel een voordeel is dat je met accupunctuur je bloedsuiker spiegel laag kunt houden voor langere tijd!

Afvallen voedingsschema

Hier zal ik een voorbeeld plaatsen van een voedingsschema dan kun je ongeveer een richtlijn aanhouden van hoe een voedingsschema over afvallen eruit ziet altijd handig lijkt me! Zal het in fases uitleggen.

Fase 1
Ontdek eerst wat je BMI is als deze laat zien dat je een overgewicht hebt dan kun je alvast beginnen met afvallen. In deze fase is het belangrijk om te kijken hoeveel calorieën je nodig hebt en om op gewicht te blijven.

Fase 2
Bij de vorige stap heb je berekend hoeveel energie je nodig hebt om op gewicht te blijven. Na fase 1 is het de bedoeling je voedingspatroon te veranderen en een doel te stellen dit is belangrijk dan kun je effectief aankomen of afvallen hangt er van af wat jouw doel is!

voedingsschema afvallen

Afvallen
Afvallen als dat je doel is dan zorg je ervoor dat je minder calorieën inneemt dan je nodig hebt. Een belangrijk weetje is dat je niet te snel mag afvallen, want dit gaat ten koste van je spiermassa en het gewoon niet gezond zo snel afvallen!

Aankomen
Wil jij niet afvallen maar aankomen? Dan moet je veel eiwitten in gaan nemen. Als jij teveel eet dan zal je meer vetmassa krijgen.

Het is ook belangrijk om te weten dat als je traint je meer calorieën nodig hebt dan wanneer je niet traint. Het is ook afhankelijk van welke sport je doet.

Vetten en koolhydraten
Het is belangrijk dat en 20 tot 30 procent van de kilocalorieën door vetten worden geleverd. Zorg ervoor dat het onverzadigde vetten zijn die kun je vinden in olijfolie, noten, pinda’s en vette vis.

Bij koolhydraten is de percentage wat meer namelijk 45 tot 50 procent van de calorieën moeten door de koolhydraten worden geleverd.

Fase 3
De laatste fase daar gaat het echt beginnen hier kun je dan je eigen dagmenu maken of te beginnen met afvallen! Daarvoor i het belangrijk om te weten wat je allemaal kunt verwachten in een gezonde voedingspatroon.

In Nederland is er door de voedingscentrum vast gesteld wat je ongeveer in een dag binnen moet krijgen hier onder volgt een lijstje wat je als richtlijn kunt aanhouden.

Dagmenu door het voedingscentrum

 • 250 gram groente
 • 2 stuks fruit
 • 4-5 bruine volkoren boterhammen
 • 4-5 opscheplepels volkoren graanproducten of kleine aardappelen
 • 1 portie vis / peulvruchten / vlees
  Hier kun je denken aan tonijn, zoute haring, zalm
 • 25 gram ongezouten noten
 • 2-3 porties zuivel
 • 40 gram kaas
 • 40 gram smeer- en bereidingsvetten
 • 1,5 – 2 liter water

Tijd voor actie!


Wil jij gezonder worden of energieker of gewoon heel fit zijn dan kun je op deze onderstaande website hulpmiddelen vinden wat afvallen ondersteunt!

Gezondmarkt biedt heel veel natuurlijke producten voor baby, persoonlijke verzorging, gezondheid, sport & fitness, huishoudelijke & beauty producten.

Nu jij deze informatie hebt gelezen heb ik hier een leuke website om de informatie die er staat daar kun je gelijk je producten kopen en zo beginnen met je avontuur om succesvol te gaan afvallen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *