Buikvet? Wie wilt dat nou tegenwoordig hebben, ik denk helemaal niemand!
Je ziet tegenwoordig veel mensen de sportschool induiken.

Vooral om die buikvet weg te krijgen dit is het lastigste vet om weg te krijgen je moet zeker wel een paar maanden bezig zijn met je voeding en trainingsschema om je mooie platte en strakke buik te krijgen zonder buikvet! In dit artikel zul je veel informatie vinden omtrent buikvet en hoe kun je die gaan verbranden.

Wat is buikvet precies?

Buikvet is het vet dat in je buikholte zit. Echt iedereen heeft buikvet, want de vet die omringt je organen en deze beschermt ze van buitenaf.

Nadelen van meer vet:
Een gevaar is dat als je teveel van dit soort vet hebt drukt het niet alleen uit op je buikwand, maar ook dan kun je denken aan de lever, nieren, maag en darmen. Als je teveel buikvet hebt dan is dit heel gevaarlijk, omdat dit ook je hormonen beïnvloedt.

Voordelen van minder vet:
Zoals jullie hierboven hebben gelezen dan zie wat voor een gevaren overtollig vet kan veroorzaken. En nu gaan kijken wat zijn dan de voordelen als je minder vet hebt. Je kunt hierbij denken aan een hartstikke gezonde hart!, gezonde bloeddruk, snelle stofwisseling. Ook heb je meer een actieve vetverbranding. Veel meer energie en van veel energie voel je meer vrolijker en gelukkiger!

Wat kun je doen om buikvet te vebranden?

Nu zijn we het punt gekomen actie te ondernemen we hebben informatie gehad over buikvet. Wat is het precies en we hebben ook gehad over de voordelen en nadelen van meer of minder buikvet.

Nu kunnen we kijken wat we kunnen doen om zo gezond mogelijk om die vervelende vet weg te krijgen.

Uit een onderzoek is gebleken dat van fietsen je wel vet kwijt kunt raken en je stofwisseling te stimuleren. Als je aan het fietsen ben dan worden niet alleen de aantal calorieën verbrand, maar je vet wordt omgezet in spieren.

Ook kun je er voor kiezen om te gaan wandelen hier word ook buikvet verbrand. Het is een van de meest effectieve manier om je buikvet te verbranden. Door te wandelen verbrand je natuurlijk calorieën dit kan helpen om blijvend gewicht te verliezen.

En een andere methode is om je voeding te letten je moet meer vezels eten dan kun je denken vezels uit groente en fruit.

Vetverlies door spiertoename?

Als sporter wil je meestal je vetpercentage verlagen dan is een calorietekort hoognodig. Vetverliezen en de opbouw van spiermassa zijn totaal verschillende methodes. Bij vetverlies heeft je lichaam energie nodig, maar doordat je weinig voeding tot je neemt dan word er energie uit de afbraakcellen van vet gehaald. Bij spieropbouw moet je juist zoveel mogelijk eiwitten nuttigen die worden dan weer omgezet in aminozuren en die zorgen voor de aanmaak van nieuwe spieren. De twee methodes die hier beschreven zijn kan dat samen gaan? Eigenlijk niet want deze twee methodes spreken elkaar tegen voor vetverlies moet je calorieopname inkorten en bij spieropbouw moet je juist meer eiwitten binnen krijgen.

Welke apparaten helpen bij vetverlies?

Er zijn verschillende soorten apparaten die kunnen helpen bij het verliezen van vet.

Roeitrainer
Met de roeitrainer kun je veel calorieën verbranden. Dit komt doordat je met de roeitrainer alle spieren aanspreekt en je lichaam goed aan het werk zet is de verbranding heel hoog. Je kunt met een roeitrainer wel 500 tot en 700 calorieën verbranden!

Loopband
Bij de loopband kun je bezig zijn met het verbeteren van je conditie en afvallen. Je kunt er ook voor zorgen dat je een hogere verbranding hebt doordat je op de loopband apparaat een functie waarbij je een helling kunt simuleren.

Hometrainer
En een andere apparaat die is natuurlijk niet vreemd voor de mens. Het is nog altijd één van de beste apparaat om je buikvet mee te verbranden.

Crossfit
Ook een hele goede apparaat om je vet te verbranden is de crossfit apparaat doordat je armen en benen op hetzelfde moment gebruikt en je intensief bezig ben dan kun je wel 500 tot 700 calorieën per uur verbranden.


Welke voedingsmiddelen voor vetverlies?

Niet alleen door het sporten & bewegen verlies je vet, maar ook de hoeveelheid voedingsmiddelen die je moet nuttigen voor efficiënte vetverlies. Om vetverlies te stimuleren en om blijvend af te vallen moet je veel eiwitten tot je nemen denk hierbij aan vlees, vis, ei, noten, zaden en ook natuurlijke oliën en van sommige groenten.

Ook klaar met de overtollige buikvet? Wil jij snel van die vet af?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *