Gezonde levensstijl

Wat is een gezonde levensstijl? Ik hoop om in dit artikel een antwoord te kunnen geven aan jullie. In deze artikel komen belangrijke onderwerpen te staan.

Om de mens en/of jouw zo een goed beeld te geven van gezonde voeding en een verbeterde levensstijl. We behandelen vooral de levensstijl en waarom is het zo goed voor je?

Een gezonde levensstijl aanleren

In de periode waar wij nu in leven wil iedereen natuurlijk zo gezond zijn en je wilt zo graag je immuunsysteem versterken. Maar de meeste mensen weten niet hoe ze dat kunnen aanleren. Daarom zal er in deze artikel een paar voorbeelden geven over hoe je een gezonde levensstijl kunt aanleren.

Je kent het wel elk jaar willen mensen gezonder gaan doen, maar dat betekent ook dat ze het opnieuw moeten leren en dat is niet makkelijk.

Een aantal voorbeelden wat je jezelf kan aanleren zijn

 • Wat belangrijk is dat je per dag ongeveer 1,5 tot 2 liter water op moet hebben.
 • Doe een onderzoek voor jezelf en kijk wat je lekker vind en of er andere gezondere alternatieven zijn voor dit product.
 • Wat ook heel goed kan helpen is het plannen van wanneer je gaat eten en een voorbeeld haal gelijk alles voor een week in huis hoef je ook niet dagelijks naar de supermarkt om spullen te kopen.
 • Veel vitamines proberen binnen te krijgen en dit kan je vinden in fruit en groenten. Probeer ook gewoon als tussendoortje groente te eten lekkere komkommer of tomaatjes wat jij lekker vind.
 • Visualiseer je doelen zo specifiek mogelijk of schrijf het op!
 • En als laatste maar niet onbelangrijk meer gaan bewegen zo 30 min per dag.

Starten met een gezonde leefstijl

Iedereen wil gezond en fit zijn , maar daarvoor moeten we wel wat voor doen het komt niet aanwaaien.

Hieronder even een paar voorbeelden waar je je aan kan vastklampen en de basis voor een gezonde leefstijl!

Veranderingen zijn altijd moeilijk, want je wilt nu beginnen met een gezonde leefstijl. Het is heel lang proces, want je moet wennen aan de veranderingen in je leven. Ga niet te snel, maar maak kleine stappen en dan zal je zien geduld word beloond. Wat ik je nog meer als advies kan meegeven is dat jezelf moet focussen op 1 ding en als je dit hebt behaald ga je door naar je volgende doel!

Gezonde levensstijl

Als je gezonder gaat leven dan moet je voor jezelf voorhouden dat het niet een dieet of dat je aan het lijnen ben. Dit komt doordat lijnen en dieten, maar tijdelijk zijn.

En als laatste het allerbelangrijkste is neem voldoende rust zo dat je lekker kunt herstellen na wandeling of een work-out & wees blij met jezelf je kan af en toe een cheatday hebben dat mag ook!

Volhouden van een gezonde levensstijl

Niets is moeilijker dan om een verandering in je leven vol te houden en vooral als je bezig gaat zijn met gezonde voeding etc.

Zoals in de teksten hierboven heb ik ook al gezegd stel een doel! Levensstijl is voor de langere termijn en daarvan ga je later heel veel vruchten van plukken. Zoals meer energie van te voren een gladde huid!

In de eerste paar dagen dat je bezig bent met je nieuwe levensstijl dan komt er een moment dat je bijvoorbeeld een zak patat aangeboden krijgt denk je van nee dan ben ik niet meer zo gezond bezig. Integendeel zelfs als je alleen een zak patat eet en de rest van de dag gewoon gezond dan is er niets aan de hand!

Een tip die ik kan geven ga met heel veel positiviteit in de gezonde levensstijl dit hou je ook langer vol! In plaats van altijd negatief te zijn.
Dit geeft je een motivatie om door te gaan van waarom je dit aan het doen bent en waarom jij jezelf zo gelukkig wilt voelen met een levensstijl!

FIND YOUR OWN WAY

Gezonde leefstijl op de werkvloer

Hieronder zal ik een aantal tips geven over een gezonde leefstijl op de werkvloer dit geld dan voor de werkgevers:

 • Het is belangrijk om voor je werknemers te zorgen dus zorg ervoor dat er een koelkast staat zodat ze hun lunch en fruit bijvoorbeeld in de koelkast kunnen zetten.
 • Een advies kan zijn om elke afdeling bijvoorbeeld bij de koffie automaat een schaal met fruit te zetten zodat je werknemers dat zien en tijdens het drinken van koffie ze een gezonde snack kunnen nuttigen!
 • Probeer alleen suikervrije dranken aan te bieden denk maar aan water fruitsapjes of een smoothie.
 • Het liefst geen automaten met dranken en snacks waar allerlei slechte suikers in zitten!
Gezonde leefstijl op werk

Heel veel tips in deze artikel waar de mensen echt wat aan hebben als ze willen beginnen met een gezonde leefstijl & voor de werkgevers een aantal tips voor op de werkvloer!

Training gezonde voeding en leefstijl

Wil jij ook leren hoe om te gaan met gezonde voeding en hoe je een gezondere leefstijl kunt aan leren?

Dan heb ik hier een hele speciale training van gediplomeerd gewichtsconsulente waar zij jouw alles leert over gezonde voeding en gezonde leefstijl!

Gezonde leefstijl

Dan heb ik hier een hele speciale training van gediplomeerd gewichtsconsulente waar zij jouw alles leert over gezonde voeding en gezonde leefstijl!


4 reacties

 • Bovendien is een gezonde levensstijl niet enkel afhankelijk van voeding (80%), maar ook van beweging (20%) en zeker ook van de juiste mindset (100%) ! Wanneer je n van deze factoren negeert, wordt het heel moeilijk om een gezonde levensstijl te bekomen. Wat nu juist een gezonde (actieve) levensstijl is en vooral HOE je dit moet bekomen, leer je in deze praktische en interactieve cursus vol tips tricks en concrete voorbeelden.

  • Vinod

   Hoi Eve,

   Sory voor mijn late reactie ik heb het een beetje druk met andere bezigheden waardoor deze website op een laag pitje staat. Ik zelf heb geen ervaring met supplementen enz ik ben nu op het moment gewoon heel goed goed op me voeding aan het letten en dat is veel fruit en groente eten. En daarbij koken wij zonder olie. Met de Multivitamine heb ik nooit gebruikt en ik durf het ook niet te zeggen of het aan te raden is of niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *