afvallen lichaam

Afvallen? Nu dat we een aantal artikelen over voeding en welke sporten je kunt doen om af te vallen is het nu aan beurt wat er binnen in je lichaam gebeurd.

Ook behandelen we de extra tips voor voeding en gaan we verder in op hoe afvallen zonder te sporten.

Afvallen, waar zie je het als eerst?

Nu je al een paar maanden bezig bent met afvallen. Dan heb je in ieder geval de ervaring dat als je afvalt je het eerst in je gezicht ziet dat wat slanker is geworden. Het afvallen bij je buik gaat normaliter niet zo snel, omdat het vet is opgeslagen heel lastig is om weg te krijgen. Dit kan je oplossen door het trainen van je buik en ook op je voeding te letten. Voorbeelden hiervan zijn geen suiker, geen frisdrank, weinig koolhydraten enz.

Waar gaat vet heen bij het afvallen?

Het is natuurlijk super lekker dat je nu gewicht aan het verliezen bent, je voelt je ook heel erg zelfverzekerder en je zit lekker in je vel en meer energie. Nu je zoveel bent afgevallen wil je natuurlijk weten wat er allemaal in je lichaam gebeurt we gaan het hebben over wat gebeurt er met het vet dat je verliest. Nou het vet wat je verliest dat adem je gewoon uit. Belangrijk detail is dat je longen de belangrijkste organen zijn voor vet verlies. Er zit hier achter een heel uitgebreid stofwisselingsproces!

Zoals hier boven staat geschreven je ademt het vet wat je verliest gewoon uit. Vet dat word uitgeademd in de vorm van koolstofdioxide. Het vet verdwijnt natuurlijk niet zomaar je moet er wel voor werken gezonder eten en meer bewegen!

Hoe verlaat vet je lichaam?

Wanneer er een calorietekort wordt aangehouden, worden vetten uit je lichaam afgebroken en worden deze naar cellen in je lichaam gevoerd die energie nodig hebben.
De vetten gaan door verschillende processen om energie te produceren. Als de calorietekort nog steeds wordt aangehouden, zal dit proces door blijven gaan wat resulteert in minder lichaamsvet.

Kenmerken dat je afvalt

In dit artikel behandelen we de kenmerken waarop je uit kunt maken dat eindelijk ziet dat je bent afgevallen. Hieronder een overzicht van kenmerken dat je op de goede weg zit met afvallen!

Gevoel
Het gevoel als je afvalt is heel lekker je voelt je zelfverzekerd en gelukkig!
Ook mentaal en fysiek voel je veel fitter dan voorheen je kunt er weer tegenaan en je barst van de energie!

Kleding
Misschien deed je het daarvoor om weer in je mooie overhemd of die mooie jurk te passen. Je merkt dat je kleding heel lekker zit en je kunt oude kleding weer gebruiken!

Makkelijker
Je word niet meer zo snel moe dat je steeds een dutje moet doen om energie te krijgen je kunt nu lekker springen, rennen zonder dat het je heel veel energie kost. En dit zijn kleine dingen die er voor zorgen dat je ziet dat je op de goede weg zit!

Voeding
Zelf heb ik gemerkt dat als ik een tijdje heel gezond hebt gegeten dan na die periode heb je gewoon minder trek in ongezond eten en dat is helemaal mooi!

Kenmerken afvallen

Afvallen, zonder te sporten?

Je kunt best goed afvallen zonder te gaan sporten, alleen dit gaat wel minder snel dan als je wel zou gaan sporten. Zelf heb ik het ook gedaan in twee maanden ben ik zelfs 12 kilo afgevallen. Nu op het moment van schrijven ben ik ook bezig met het bekende detoxen! Dat wil zeggen dat je zo gezond mogelijk gaat eten bijvoorbeeld alleen maar fruit en rauwe groente. In de eerste paar dagen van de detox zal je hoofdpijn hebben. Dit zal na één of twee dagen het geval zijn. Dit gebeurd, omdat alle “troep” wat er in je lichaam zit dat moet eruit.

Afvallen met gember

Nu zal je denken gember? Hoe helpt dat mij met afvallen? Hieronder zal ik een overzicht geven van de voordelen van gember ik gebruik het zelf ook een echte aanrader!

Geen trek


Als je gember gebruikt bijvoorbeeld bij het eten of in je hete water dan zorgt gember ervoor dat je veel minder trek krijgt in allerlei tussendoortjes. Dit is ook goed voor het afvallen, want je eet minder!

Calorieen


In gember zitten maar heel weinig calorieen ondanks de sterke smaak! En je hoeft je geen zorgen dat je teveel binnen krijgt!

gember afvallen

Cholesterol

Gember is gezond! Dit helpt je enorm bij het afvallen bijvoorbeeld als je overgewicht hebt kan het zijn dat je cholesterol te hoog is. Voor de zekerheid voeg gember toe aan je dieet!

Stoelgang & Stofwisseling

Met gember afvallen daar zijn veel voordelen van zoals het zorgt voor een betere stoelgang. Ook helpt gember bij het versnellen van je stofwisseling. Doordat de stofwisseling zo versnelt verbrand je ook meer ook zonder dat je iets hoeft te doen!

Het helpt tegen meerdere ziektes

Dit is ook zo mooi van gember het helpt niet alleen bij afvallen, maar ook tegen bepaalde ziektes.

  • Astma
  • Menstruatiepijn
  • Migraine
  • Artrose

Project gezond!

Bij deze wil ik jullie een tip geven over een boek die mij echt heeft laten afvallen. Naast het detoxen heb ik dit boek geprobeerd en ik raad het echt iedereen aan! Je kan zoveel eten als je wilt maar met mate er staat per dag een schema waaraan je moet houden anders krijg je geen resultaat!

Hieronder vind je een week schema die ik met succes heb gevolgd!

Pak je kans!

Wil jij je weer lekker, maar vooral heel gezond eten en leven? Dan is dit boek zeker een aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *